Versete biblice de incurajare

versete biblice de incurajare

Versetele biblice de incurajare au puterea să te încurajeze și să îți inspire credință. Fă acest exercițiu: citește versetele citate pentru încurajarea ta. Încearcă să le pătrunzi și ele îți vor întări sufletul. Te încurajăm să citești versete biblice, și să guști din Scriptură cu bucuria unui copil care gustă prăjitura mamei. Bucură-te de Biblie. Are mesajul potrivit pentru sufletul tău.

Versetele mele favorite

Biblia are versete pentru toate nevoile și pentru poate stările sufletești. Un cuvânt biblic îi poate schimba ziua. Primele 5 versete biblice sunt cele care mă încurajează cel mai mult pe mine din Scriptură, iar celelalte sunt citate ca fiind unele dintre cele mai folosite versete pentru încurajarea altora.

Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. (Ieremia 29:11)

Ce îmi spune acest verset? Că în orice moment, indiferent cât este de grea este situația, tot timpul există nădejde și un viitor bun pentru mine. Așa că aștept ca lucrurile să se schimbe spre bine.

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

Versetul acesta și altele precum el sunt esențiale pentru credința ta. Credința este un mușchi spiritual. Trebuie exersat. Iar cuvântul are putere să întărească credința noastră. Atitudinea ta față de viață și față de lume trebuie să arate credință. E ușor să te lași doborât de greutăți, însă un om al credinței știe să folosească Cuvântul lui Dumnezeu pentru a se încuraja. Credinciosul își bazează credința pe Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Avem nevoie de promisiunile lui Dumnezeu și de mărturiile fraților în credință.

Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile și planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aș vrea să le vestesc și să le trâmbițez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc. (Psalmul 40:5)

Acest verset l-am primit ca o stâncă tare într-un moment în care valurile vieții băteau puternic în mine. A fost un moment când am crezut că e mai simplu să cred că lui Dumnezeu nu îi pasă de detaliile vieții mele, de ce carieră profesională îmi aleg. Știu că lui Dumnezeu îi pasă de om și că l-a trimis pe Fiul Său să moară pentru noi, dar îmi este mult mai greu să pricep și să cred că îi pasă de mine și de lucrurile specifice din viața mea.

Versetul acesta spune „Dumnezeu are planuri pentru Mine” și nu este vorba despre planul Lui de mântuire. Este vorba, desigur și de acela. Dar eu aveam nevoie să știu și să cred că lui Dumnezeu îi pasă dacă stau într-o țară sau alta, dacă mă fac profesor sau pastor. Versetul acesta vorbește despre planuri, iar pluralul este folosit cu grijă aici. Planurile includ detalii, resurse, oameni, momente specifice. Ai nevoie, dacă ești ca mine, să știi că Dumnezeu doar îți numără firele din cap prin capacitatea lui care întrece orice computer, ci că Îi pasă de fiecare fir de păr al tău, de fiecare detaliu al vieții tale. El vrea să reușești în viață, de aceea a pregătit și minuni pe care să le experimentezi la momentul potrivit. Ce bine este să întâmpini viața cu curaj și încredere. Dumnezeu este de partea ta. Eu am avut nevoie de acest cuvânt.

Fiindcă bunătatea Ta prețuiește mai mult decât viața, de aceea buzele mele cântă laudele Tale. (Psalmul 63:3)

E un moment în viață în care îți dai seama că bunătatea lui Dumnezeu este foarte valoroasă pentru tine, mai valoroasă decât viața ta. În acel moment alegi să îl lauzi pe Dumnezeu, chiar dacă ți-ar fi mai ușor să plângi și să te plângi. În viață sunt lucruri mai importante decât viața. Versetul acesta mi se pare că vorbește despre acel moment de predare sfântă în mâna bună a lui Dumnezeu, despre un moment de încredere Dumnezeu care nu poate dezamăgi. El merită viața mea, deși primesc în schimb bunătatea Lui care este mult mai valoroasă.

Probabil cele mai citate versete de încurajare sunt următoarele două:

Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. (Psalmii 23:4)

Pot totul în Hristos, care mă întărește. (Filipeni 4:13)

Care este versetul tău preferat din Biblie?

Care este versetul pe care îl spui în momentele tale grele și pe care îți bazezi credința.

Fă o listă a propriilor tale pasaje biblice și o poți împărtăși cu câțiva prieteni și, de ce nu, să o lași copiilor tăi.

Când umblu în mijlocul strâmtorării, Tu mă înviorezi. Psalmul 138:7

Cel neprihănit îndrăznește ca un leu tânăr. Proverbe 28:1

Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde; și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoști. Ieremia 33:3

Cum mângâie pe cineva mama sa, așa vă voi mângâia Eu; da, veți fi mângâiați! Isaia 66:13

Da, Dumnezeu este ajutorul meu, Domnul este sprijinul sufletului meu! Psalmul 54:4

Da, El nu va îngădui să ți se clatine piciorul; Cel ce te păzește nu va dormita. Psalmul 121:3

Domnul … tămăduiește pe cei cu inima zdrobită și le leagă rănile. Psalmul 147:3

Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul? Evrei 13:6

Versete biblice din Psalmi

Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul! Psalmul 31:24

Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. Psalmul 23:1

Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. Psalmul 121:5

Eu mă culc și adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai liniște deplină în locuința mea. Psalmul 4:8

Vă recomandăm un devoțional pe cartea psalmilor – Meditatii la Psalmi

Cartea Psalmilor este plină de versete de încurajare. Poți să faci propria ta listă. Versete biblice de încurajare le poti timte prietenilor tai.

Versete de încurajare din Vechiul Testament

Domnul însuși va merge înaintea ta, El însuși va fi cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa; nu te teme și nu te înspăimânta! Deuteronomul 31:8

Dumnezeu este cu tine în tot ce faci. Geneza 21:22

Dumnezeul nostru va lupta pentru noi. Neemia 4:20

Eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele! Habacuc 3:18

Eu voi merge înaintea ta, voi netezi drumurile muntoase, voi sfărâma ușile de aramă și voi rupe zăvoarele de fier. Isaia 45:2

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! Matei 5:8

Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! Matei 5:7

Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-L caută. Plâng. lui Ieremia 3:25

Iată că te-am săpat pe mâinile Mele! Isaia 49:16

Iată, Domnul Dumnezeu vine cu putere și poruncește cu brațul Lui. Iată că plata este cu El, și răsplătirile vin înaintea Lui. Isaia 40:10

Descarcă PDF

Descarcă versete biblice de încurajare în documentul Word

Scroll to Top